שוקולד שקדים ומרציפן • חגיגת פסח מתוקה

חיים כץ 2 Comment on שוקולד שקדים ומרציפן • חגיגת פסח מתוקה

הממתקים בפסח סובלים מתדמית גרועה ובכלל המושג אין מה לאכול בחג הזה השתרש היטב • אז זהו שלא, הנה ממתקים מושלמים תוצרת בית • טעימים ושברים כל מיתוס

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בפסח לממתקים יש ניחוח אחר, בריא יותר, טעים יותר, בלי תוספות מיותרות.

והכי כיף לעשות אותם בבית, כשאנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו מכניסים בפנים.והכי חשוב עם פרודקטים שאנחנו אוהבים.

ממתקי פינוק שקדים ומרציפן בניחוח תפוז
מתכון וצילום: אורי שביט
חומרים לתבנית פיירקס בגודל 14 על 22 ס"מ או ל-25 ממתקים.
למרציפן:
200 גרם שקדים מולבנים
100 גרם אבקת סוכר
1 כף מים
1 כף מיץ תפוזים טרי
1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת

לשוקולד:
3 טבלאות (255 גרם) בטעם שוקולד חלב עם שקדים
2 כפות קרם קוקוס או 1 כף חלב שקדים
1 כפית שמן קוקוס (לא חובה)
1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת

1. טוחנים את השקדים במעבד מזון עד שמתקבלת אבקה דקה.
2. מוסיפים לשקדים אבקת סוכר, מים, מיץ תפוזים וקליפת תפוז וממשיכים לטחון עד שמתקבל מעין בצק רך. רק אם צריך מוסיפים עוד כף מים כדי שהבצק יתגבש.
3. מוציאים למשטח עבודה ולשים באמצעות הידיים את המרציפן. משטחים אותו בתבנית בשכבה אחידה ושומרים בצד.
4. שוברים את הטבלאות למשולשים ומניחים בסיר קטן יחד עם קרם קוקוס או חלב שקדים. ממיסים מעל להבה נמוכה עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. אפשר להמיס גם במיקרו או מעל סיר עם מים רותחים, בשיטת בן מארי.
5. משטחים את קרם השוקולד החם בשכבה אחידה מעל המרציפן שבתבנית. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות.
6. בעזרת סכין חדה חותכים לקוביות ומגישים. אם נשארים ממתקים, מאחסנים אותם בקופסאט סגורה במקרר.

IMG_2693

 



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    יש בטעות מתכון הכולל שיבולת שועל – זה חמץ!!!